Çay demlemenin birçok farklı yolu var, ama en yaygın yöntem şu şekildedir:
Malzemeler:
- Demlik
- Çaydanlık
- Su
- Çay
- Şeker (isteğe bağlı)
Adımlar:
- Suyu kaynatın. Temiz bir çaydanlıkta su kaynatın. Suyun çok fazla kaynamamasına dikkat edin, aksi takdirde oksijenini kaybeder ve çayınızın tadını bozar.
- Çayı demliğe koyun. Demliğe her bardak için bir tatlı kaşığı çay ekleyin. Daha koyu bir çay için daha fazla çay ekleyebilirsiniz.
- Kaynar suyu çayın üzerine dökün. Kaynar suyu demliğe yavaşça dökün ve tüm çay yapraklarının ıslandığından emin olun.
- Demlemeyi bekleyin. Çayı 3-5 dakika demlenmeye bırakın. Demleme süresi çayın türüne ve damak tadınıza bağlı olarak değişebilir.
- Çayı bardağa dökün. Demleme işlemi tamamlandıktan sonra, çayı bardağa dökün ve şeker ekleyin (isteğe bağlı).
Püf Noktaları:
- Taze su kullanın. Musluk suyu klorlu olabilir ve çayınızın tadını bozabilir.
- Kaliteli çay kullanın. Taze ve aromalı çaylar daha lezzetli bir çay demlemenizi sağlar.
- Çayı fazla demlemeyin. Fazla demlenmiş çay acı olabilir.
- Çayı sıcak servis edin. Soğuk çay lezzetini kaybeder.
Videolar:
- Çay Nasıl Demlenir? - SIKANA Türkçe
- Rizeli çay demleme şampiyonundan 'iyi çay demlemenin' püf noktaları - BBC News Türkçe
- Türk Çayı nasıl yapılır ? (Kolay) | Türkische Tee Rezept - Şenizin Mutfağı
- Çay nasıl demlenir? - Mynet
- ÇAY NASIL DEMLENİR❓ Çay Demlemenin Püf Noktaları☕ How to Brew Turkish Tea❓Ramazan Bingöl Mutfağı👨🏻🍳 - Ramazan Bingöl
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder